Jannes van Roermund

Jannes van Roermund in de kruidenthee op de akkers van Ekoto
 
Naam: Jannes van Roermund
Nationaliteit: Nederlands
Chef Veggie bij Ekoto sinds: Februari 2023

 

Jannes' verhaal:

Soms heb je een crisis nodig om te zien hoe veel beter we de wereld kunnen vormgeven. Dat was voor mij de coronacrisis. Op dat moment was ik correspondent in Polen geweest en werkte ik op de redactie van De Telegraaf, en begon ik me maatschappelijk te engageren. Ik ben mede-oprichter geworden van Nieuw West Brabant, een initiatief voor het stimuleren van een lokale economie, richtte de blog OverNu op voor onderzoeksjournalistiek - inmiddels overgedragen - en mocht gaan schrijven voor onderzoeksplatform Follow The Money. Een experiment rond onconditioneel samenleven waarin ik 3 maanden zonder huis en geld leefde, leerde me veel. Nu probeer ik goed voor de wereld en voor anderen te zorgen, onder meer met vrijwilligerswerk voor mensen die dakloos zijn geworden, door zelf enkel tweedehands kleding te kopen en niet meer te vliegen, en ook met een solidair model voor een tuinderij. Daarbij had ik het privilege om met Ivar samen te mogen werken, die enorm idealistisch gedreven, maar ook realistisch is, en succesvol pionier binnen zijn vakgebied. En natuurlijk met alle andere meedoeners binnen het "Ekoto Team" dat zich vormt. Binnen Ekoto ben ik het aanspreekpunt van de groentepakketten. Laten we er samen een succes van maken!

Wil je het team van Ekoto komen versterken? Benader ons via één van de beschikbare kanalen!